B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Pri nekaterih električnih menjava pnevmatika na 14.000 kilometrov

Pri nekaterih električnih menjava pnevmatika na 14.000 kilometrov

Najnovejše ugotovitve raziskave o zadovoljstvu kupcev pnevmatik z originalno opremo v ZDA kažejo, da so lastniki električnih vozil manj zadovoljni z vzdržljivostjo svojih pnevmatik.

Raziskava med kupci je pokazala, da lastniki električnih vozil pričakujejo, da se bodo pnevmatike obrabile podobno kot pri vozilih z motorjem z notranjim zgorevanjem. Vendar ni tako – pnevmatike na električnih avtomobilih se zaradi večje teže električnih avtomobilov in njihovega večjega navora obrabijo veliko hitreje.

Medtem, ko pri povprečnem avtu z notranjim zgorevanjem večina ljudi menja gume približno vsakih pet let (interval pomembno vpliva na število prevoženih kilometrov), bi morali pri nekaterih električnih avtomobilih pnevmatike za nove menjati celo vsako leto.

Bodimo natančni: CDK Globalova analiza "Servis električnih vozil: danes in jutri" za leto 2023 ugotavlja, da priporočeni servisni načrti za večino električnih vozil v ZDA vključujejo letni pregled in menjavo pnevmatik. Za ford mustang mach-E je priporočena menjava pnevmatik v ZDA vsako leto ali na vsakih 16.000 kilometrov, za hyundai ioniq 6 vsako leto ali vsakih 14.000 kilometrov, za poltovornjak GMC Hummer EV pa vsakih 12.000 kilometrov.

To je tudi priložnost za mehanične delavnice, saj so pregledi električnih vozil zaradi manjšega števila gibljivih delov motorja redkejši in manj obširni. Tudi prodajalci sami vedo, da so lahko pnevmatike Ahilova peta električnih avtomobilov. V zgoraj citirani študiji je do 18 odstotkov intervjuvanih direktorjev avtomobilskih prodajalcev izjavilo, da bo vzdrževanje pnevmatik najpogostejša težava lastnikov EV med obiski servisa. To postavlja pnevmatike v skupno drugo vrsto pričakovanih težav z električnimi avtomobili. Skupaj s pnevmatikami so se pod vrhom znašle težave z zasloni. Suvereno prvo mesto pripada težavam, povezanimi s programsko opremo.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna