B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Obnovljeni nadomestni deli so cenovno ugodna zelena alternativa

Obnovljeni nadomestni deli so cenovno ugodna zelena alternativa

Ko je treba zamenjati pokvarjen del, je nekako samoumevno, da bomo morali kupiti popolnoma nov originalen nadomestni del, ki je praviloma tudi boleče drag. A za to obstaja kar nekaj finančno ugodnejših alternativ, med katerimi pa poleg tega naziv najbolj okolju prijaznih nosijo obnovljeni deli. Obnova avtomobilskih delov pomeni obnovo rabljenih komponent, ki so bile zamenjane zaradi okvare ali poškodbe. Strokovna in temeljita obnova jih povrne v prvotno ali celo boljše stanje kot ob prvi izdelavi, obenem pa proces prinaša tudi številne prednosti, tako za uporabnika kot okolje. 

 

Elstock je eden največjih

Že od same ustanovitve leta 1979 je Elstock na področju predelanih avtomobilskih delov originalne kakovosti eden vodilnih v Evropi. Po eni strani s kakovostnimi nadomestnimi deli oskrbujejo lastnike aktualnih avtomobilskih modelov, njihovo poslanstvo pa je tudi »reševanje« starejših avtomobilov, za katere je težje priti do delujočih komponent. Njihov asortiman izdelkov vključuje tako nove kot redke dele, vsako leto pa s sestrskimi blagovnimi znamkami pod BORG Automotive vsako leto dostavijo več kot dva milijona enot na evropski poprodajni trg. 

Kako deluje proces obnove?

Za predelavo avtomobilskih delov je treba pridobiti rabljene izdelke, ki jih pri Elstocku imenujejo jedra. Njihovo zbiranje je kompleksna dejavnost, med drugim jih pridobivajo tudi z izmenjavo s kupci. Ti lahko staro enoto dajo »v račun« in s tem nekoliko znižajo strošek lastne menjave. Jedro, ki ga dobijo v zameno za predelano enoto, potuje v eno od skladišč na Poljskem ali v Veliki Britaniji, kjer hranijo več kot milijon jeder. Postopek obnove nato vključuje popolno razstavljanje, temeljito čiščenje, obsežen pregled vseh delov, popravilo in zamenjavo, ponovno sestavljanje in končno testiranje.  

Kakšna je korist za okolje?

V primerjavi s proizvodnjo novega izdelka je predelava za okolje veliko manj obremenjujoč proizvodni proces. V večini primerov postopek predelave zmanjša porabo energije, saj ni potrebno taliti kovine v nove izdelke. V povprečju predelava izdelkov Elstock povzroči 60 odstotkov manj izpustov CO2, porabi 42 odstotkov manj energije in porabi do 70 odstotkov manj naravnih neobnovljivih surovin.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna