B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Zakaj serviserji zaupajo znamki Pierburg?

Zakaj serviserji zaupajo znamki Pierburg?

Pri vse več neodvisnih delavnicah je podjetje Pierburg že postala prva in najbolj logična misel, ko je treba na kakovosten način rešiti težave na področju nadzora emisij, dovoda zraka in loput za plin. Preverili smo, zakaj jim zaupa vse več mehanikov.

Znotraj skupine Rehinmetall je Pierburg specialist za področja EGR ventili, črpalke za gorivo, senzorji pretoka zraka, vse to in še veliko več je del njihovega obširnega prodajnega programa. Desetletja izkušenj in obsežno znanje na področju motorjev zagotavljajo, da Pierburg nenehno razvija in dopolnjuje proizvodnjo vrhunskih komponent, modulov in sistemov. Tudi zato izdelki znamke Pierburg neodvisnim servisom lahko ponudijo kombinacijo največje kakovosti in inovacij.

Zastavili smo jim nekaj vprašanj, ki verjetno zanimajo marsikoga.

GMT: Kaj so največji izzivi pri sodobnih motorjih z notranjim izgorevanjem? Katere so ključne zahteve glede kakovosti nadomestnih rezervnih delih zanje in ali je med deli različnih proizvajalcev res razlika samo v ceni?

Pierburg: Pri ceni za nadomestne dele je treba vzeti v ozir tudi stroške in kakovost vsakega popravila. Če je treba neko popravilo kmalu znova ponoviti, to v resnici pomeni precej višje končne stroške lastništva in močno poslabša zadovoljstvo stranke. Zato pri Pierburgu sledimo prepričanju, da je pri nekem servisnem posegu precej bolj smotrno opraviti širše popravilo, in to z nadomestnimi deli višje kakovosti.

GMT: Kakšen je bil v zadnjih letih trend razvoja na področju raznih ventilov, črpalk in senzorjev, kako se današnji izdelki razlikujejo od prejšnje generacije?

Pierburg: Vgrajene komponente, kot so magneti, motorji, elektronika in podobno, so postale precej manjše in lažje. Dodaten pojav je precej večja uporaba plastike, na primer v primeru ohišij, kjer nadomešča kovino. Drug značilen razvoj komponent pa se vidi pri črpalkah, ki morajo biti vse bolj nadzorovane. Nekatere med njimi so tudi električno gnane.

GMT: Kaj so najpogostejše napake, ki jih serviserji vozil napravijo pri menjavi ali servisiranju zgoraj omenjenih sestavnih delov vozil?

Pierburg: Veliko je primerov, ko serviserji ne "naučijo" kontrolnih enot, da je prišlo do menjave. Nekateri mehaniki tudi ne razmišljajo dovolj široko in se slepo zanašajo samo na tisto, kar jim motorna nadzorna enota javlja kot napako. Vendar pa je prikazana napaka zelo pogosto samo sekundarne narave, torej posledice neke druge, dejansko okvarjene komponente.

GMT: Veliko voznikov se odloči in zmanipulira EGR ventile, namesto da bi jih renovirali ali po potrebi zamenjali. Glede na vaše izkušnje, kakšne so posledice takšnega početja, kako v praksi vplivajo na motor?

Pierburg: V sodobnih vozilih ni več mogoče, sploh pa ne priporočljivo, da bi enostavno obšli EGR ventil. S takšnim početjem namreč ohromimo nadzor celotnega delovanje motorja. To pa pripelje do vrste okvar in pretiranih emisij.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podjetje Pierburg je tradicionalno eden najtesnejših partnerjev avtomobilske industrije, saj pri razvoju avtomobilov sodeluje že od zgodnjih začetkov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1909 v Berlinu najprej kot trgovsko podjetje za jeklo, od leta 1928 pa se je Pierburg specializiral za proizvodnjo uplinjačev in kmalu postal praktično edini dobavitelj vsem nemškim avtomobilskim podjetjem ter številnim mednarodnim proizvajalcem vozil in izdelovalcem motorjev. Leta 1986 je postal Pierburg del skupine Rheinmetall, v katero spadajo na primer še Kolbenschmidt, TRW Engine, BF in Turbo by Intec. Njihove izdelke visoke kakovosti najdete v vseh prodajalnah GMT Avtodeli.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna