B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Vedno zaklenite avto, prihranili boste

Vedno zaklenite avto, prihranili boste

Akumulator je avtomobilski del, ki prej ali slej odpove. Bolje je, da slej. Pozimi mu lahko močno olajšate kondicijo, če upoštevate nekaj enostavnih nasvetov.

Daljše poti mu prijajo. Zagon vozila je za akumulator še posebej v hladnem vremenu zelo težek, tokovne obremenitve velikanske. Takoj po zagonu je v mrzlem avtu vključenih veliko porabnikov, ki dodatno onemogočajo zagotavljanje potrebne energije za vnovično polnjenje akumulatorja. In po par kilometrih veliko uporabnikov že zaključi vožnjo. Nujno je, da za ohranjanje njegovega zdravja akumulatorju dovolj pogosto privoščite nekoliko daljšo vožnjo, vsaj 10 kilometrov. V tem času se bo lahko v polnosti regeneriral.

Vedno zaklenite avto. Kot omenjeno, so dodatni porabniki breme za akumulator. V veliko avtomobilih ostane tudi po izklopu motorja še vedno vžgan kontakt do USB rež, avdio naprave, notranjih luči … Že odprt sopotnikov predal z lučko vam lahko v hladnih razmerah povzroči, da akumulatorju kritično pojenja moč. Zato velja nasvet, da vedno izklopite vse nepotrebne porabnike, še najbolje pa je, da po izhodu iz avta vedno zaklenete, saj s tem zagotovo izklopite nekatere podporne sisteme.

Pritisnite sklopko. Malenkosti štejejo. Čeprav je za zagon pro modernejših avtomobilih z ročnim menjalnikom pritisk na sklopko nujno potreben, pri starejših avtih ni tako. Kljub temu tudi v takšnih vedno stisnite sklopko, saj s tem razbremenite zaganjač, ki mora premagati tudi upor vrtečih se delov v menjalniku (čeprav v nevtralni prestavi).

Preverjajte stanje akumulatorja. Pri sodobnih akumulatorjih sicer ne morete več dolivati tekočine, lahko pa ohranjate čiste in suhe kontakte, ki so zelo pomembni za optimalen pretok energije.

Na rednem servisu naj vam serviser s posebno napravo preveri stanje baterije, kar je zelo dober pokazatelj, ali morate že resno razmišljati o novem.

V primeru, da potrebujete nov akumulator, je treba biti zelo pozoren pri zbiri ustreznega za vaše vozilo, saj je sicer nakup stran vržen denar. V GMT Avtodeli trgovinah ponujamo pestro izbiro kakovostnih akumulatorjev za vse potrebe in cenovnih razredov, z našimi prodajalci boste gotovo našli najbolj ustreznega.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna