B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Težave z mravljami v avtomobilu, obiščite trgovine GMT

Težave z mravljami v avtomobilu, obiščite trgovine GMT

"Lepo se usedem v avto in, ko želim prestavit v vzvratno, zagledam eno mravljico, ki se sprehaja mimo menjalnika. Dobro, si mislim, ta se je pa malo izgubila. Kakšno uro kasneje zagledam še eno, in še eno. Ne morem verjeti, kaj delajo mravlje v mojem avtomobilu. Ali kdo ve za kakšen nasvet?" To je je le eden od zapisov, ki smo jih našli na spletnih forumih, kjer lastniki avtomobilov iščejo nasvete, kako se znebiti mravelj v vozilu.

Na GMT pravimo, da se oglasite v naših trgovinah, ki so po vsej Sloveniji. Naši usposobljeni prodajalci vam bodo znali svetovati, katere izdelke kupiti, da bo kabina avtomobila čista, dobili pa boste tudi kakšen dober nasvet.

Strokovnjaki za čiščenje vozil sicer ugotavljajo, da so uporabniki vozil pri čiščenju kabine pogosto površni. Bojijo se tudi uporabiti vodo za čiščenje kabine in armaturne plošče. Prav zato se nemalokrat zgodi, da imamo v avtomobilu mravlje, ki se jih je pogosto težko znebiti.

Prah se nabira v skritih kotičkih. Na odlagalnih površinah se pod gumijastimi deli nabere veliko umazanije in prahu. Armaturno ploščo najprej očistimo s čistilom za notranje obloge, nato pa njeno površino v celoti premažemo s sredstvom za armaturno ploščo, ki povrne sijaj in preprečuje nalaganje prašnih delcev. Za čiščenje zračnih rež uporabimo čopič. Pri odlagalnih površinah je treba odstraniti gumijaste dele v predalčkih, saj se spodaj nabere veliko umazanije in prahu. Profesionalci za čiščenj težje dostopnih delov uporabljajo čistilno napravo na zrak.

Če želimo, da bo občutljivo usnje ostalo prožno in lepo, ga moramo redno negovati. Usnjene površine redno čistimo z vlažno bombažno krpo, trikrat na leto pa usnje očistimo z originalnimi sredstvi za nego usnja, da preprečimo nastanek madežev, zbledelost, izsušitev in togost usnja. Za čiščenje usnja je naprodaj posebna radirka in pena za nego usnja. Pomembno je, da čistilna sredstva najprej preizkusimo na s kritem delu, saj je barva usnja v različnih avtomobilih različno obstojna. Po čiščenju je priporočeno usnje premazati še z mlekom za nego usnja.

Na otroškem avtomobilskem sedežu je v povprečju dvakrat več bakterij kot na deski straniščne školjke, je pokazala analiza 20 različnih naključno izbranih otroških sedežev, ki so jih analizirali na univerzi v Birminghamu. Zaradi občutljivosti otrokove kože na razna čistila je najbolj priporočljivo oprati prevleko otroškega sedeža ročno ali v pralnem stroju po navodilih proizvajalca sedeža.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna