B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Obnovite znanje o hlajenju kabine v poletni vročini in ga obogatite z nasvetom za električne

Obnovite znanje o hlajenju kabine v poletni vročini in ga obogatite z nasvetom za električne

Zadnji vročinski val nas je dodobra zdelal, še posebej, če smo se morali sredi dneva usesti v avtomobil, ki je bil parkiran na vročem soncu. S pametnim ravnanjem lahko za omilitev vročinskega šoka storite marsikaj še preden se odpeljete.

Če ste imeli zadnji teden občutek, da živite v tropski državi, niste bili edini, saj je vročinski val neusmiljeno udaril po celi državi. Čeprav se je v takšnem obdobju najpametneje izogibati vožnji v avtomobilu, je to velikokrat neizogibno. Če niste med tistimi, ki imajo avtomobil parkiran v hladni garaži, je še vedno nekaj načinov, da razbeljeno kabino vsaj na vzdržno temperaturo ohladite še pred začetkom vožnje. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem zagotovo pomagali.

  1. Sicer zveni in izgleda malce »amatersko«, a kritje pred neposrednim soncem prav gotovo deluje. Z odbojnim materialom (srebrne barve) zakrijte vsaj vetrobransko steklo, da sonce ne bo imelo možnosti neposredno prodirati v kabino in s tem vsaj nekoliko upočasnite potek ogrevanja.

  2. Temperatura preko 50 stopinj Celzija v kabini ni nič nenavadnega in s temeljitim prezračevanjem jo boste znižali vsaj za nekaj stopinj. Tako bo imela klimatska naprava kasneje veliko manj dela.

  3. Klimatske naprave ne prižgite v trenutku, ko odpeljete z mesta, saj bo tako v kabino najprej puhnil vroč zrak, ki se je zadrževal v ceveh. Prav tako bo takrat klimatska naprava nadpovprečno obremenjena in zato zahtevala veliko več energije, kar pa pomeni večjo porabo goriva. Zato prvih nekaj sto metrov raje vozite z izklopljeno klimo in odprtimi okni, da se kabina lahko dobro prezrači in jo šele nato vklopite.

  4. Klimatska naprava potrebuje redno vzdrževanje, sicer dela veliko več za veliko manjši učinek ali pa v nekem trenutku enostavno odneha. Takrat so stroški neprimerljivo višji od tistih za redno vzdrževanje. Če že gre kaj narobe, je seveda s kakovostnimi originalnimi in originalom enakovrednimi nadomestnimi deli na voljo strokovna pomoč v prodajalnah GMT Avtodeli!

  5. ELEKTRIČNI BONUS – trik, ki ga danes obvladajo skoraj vsi električni avtomobili, je hlajenje kabine v času, ko je avtomobil priklopljen na polnilnico. S tem ne poskrbite le za prijetno hladno kabino od začetka vožnje dalje, pač pa tudi preprečite nepotrebno trošenje energije, ki je pri električnih avtomobilih še posebej dragocena, saj pomeni zmanjšan doseg.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna