B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Test: kakšna je dejanska razlika med Brembo upgrade zavorami proti tovarniškim

Test: kakšna je dejanska razlika med Brembo upgrade zavorami proti tovarniškim

Isti avto, enaki pogoji, dva različna športna zavorna sistema. Ali in za koliko je Brembo zavorni sistem boljši od tovarniškega?

Veliko ljudi se sprašuje, kakšna je resnična razlika med standardnim zavornim sistemom in Brembovim v čisto številčnem smislu. Torej, kakšna je razlika v zavorni dolžini? Italijanski medij Automoto.it je organiziral vzporedni test tovarniškega zavornega sistema proti zavornemu sistemu Brembo GT-S v ponudbi Upgrade.

Uporabili so zaprto pisto, testni avto je bil volkswagen golf R sedme generacije, ki ima že sam po sebi nadstandarden športni zavorni sistem.

Test je obsegal dve etapi po deset ponovitev zaviranja v sili do zaustavitve, z uporabo ABS. Test je zaključilo še pet hitrih zaviranj pri hitrosti 150 km/h.

Najprej so opravili test s tovarniškimi zavorami, pri hitrosti 115 km/h. Standardni zavorni sistem golfa je v povprečju potreboval 47,65 metra, da je ustavil avto. Ko so pri isti hitrosti preizkusili Brembo Upgrade, je avto potreboval za slab meter manj, natančneje 46,72 metrov za zaustavitev.

Takoj je sledila še druga etapa zaviranj, v kateri se je tehtnica še bolj nagnila v prid Brembu. Vroče zavore so morale avto spet ustaviti pri začetni hitrosti 115 km/h. Tovarniške zavore so golfa ustavile v povprečju po 48,25 metra zavore Brembo pa že v 46,96 metra.

1,2 metra razlike v krajši zavorni poti je veliko ne le na dirkalni stezi, ampak je zelo pomembna varnostna rezerva za vsakogar, ki se znajde v zahtevnih razmerah, naprimer spusta po gorskih serpentinah. Upad zmogljivosti pri Brembo zavorah je bil veliko manjši.

Nato je prišel na vrsto še tretji preskus zaviranja do ustavitve z začetno hitrostjo 150 km/h. Vsake zavore so imele pet poskusov. Ko je bil avto opremljen s tovarniškim zavornim sistemom, se je ustavil v povprečju pri 87,77 metra. Z zavorami Brembo se je golf R ustavil že po 81,49 metra. Več kot šest metrov prej!

Za šest metrov krajša zavorna pot je dolžina enega avta in pol. To pa je lahko odločilno za zmogljivost in varnost.

Širok asortiman Brembo zavor boste našli v GMT trgovinah. Vprašajte naše osebje, ki vam bo znalo svetovati, katera različica Brembo zavor bo najboljša za vaš avtomobil.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna