B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ko se zaskoči pokrovček za točenje goriva

Ko se zaskoči pokrovček za točenje goriva

Veliko voznikov med opravke, ki jih ne mara, uvršča točenje goriva. Še huje pa je, če ne morete napolniti posode za gorivo, ko se pokrovček za točenje goriva zatakne.

Starejši vozniki se gotovo dobro spominjate pokrovčkov za gorivo, ki jih je bilo treba pred točenjem goriva odkleniti. Nekaterim je to povzročilo veliko preglavic, ko se je ključ v ključavnici le vrtel. Danes ni več težava ključ ali ključavnica, ampak kabel in plastični vzvod, ki se lahko zatakne. V tem primeru je pomembno, da ne uporabite pretirane sile. Vzvod je plastičen, tako kot lakiran pokrov, zato bo vsako pretiravanje povzročilo še večjo škodo.

GMT strokovnjak Primož Rožnik pravi, da se to v praksi dogaja pri nekaterih vozilih kar pogosto. En takih primerov je pogosta odpoved motorčka zaklepa pokrova rezervoarja pri VAG vozilih. Samo popravilo sicer ni drago, a je resnici na ljubo do servisa težko priti, če ni goriva v rezervoarju in ga ne moremo dotočiti. "Zato za te primere v uporabniških navodilih vozila večinoma najdete napotke, kje in kako se izvede zasilno odpiranje pokrova rezervoarja. Ti postopki so od vozila do vozila lahko zelo različni," pravi Rožnik.

V primeru, da se pokrov zatakne, je pogosto rešitev v prtljažniku. V navodilih poglejte na stran, kjer je opisan rezervoar, potem pa boste zelo verjetno morali sneti tudi oblazinjenje. Pri nekaterih avtomobilih je pripravljen kabel z ročajem, ki se povleče, pri drugih pa je za oblazinjenjem odprtina, ki omogoča dostop in ročno premikanje ključavnice. Obstaja še en način, in to je, da poskusite ročno premakniti ročico skozi odprtino s tankim predmetom, na primer s sladoledno palčko, da sprostite vrata.

Še najbolj enostavno pa boste po besedah Rožnika težavo rešili na naslednji način: "Navodila se z uporabo sodobne tehnologije (računalnika ali pametnega telefona), da hitro najti tudi v raznih skupinah na socialnih omrežjih in Youtubu."

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna