B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Rezervni deli vsaj tri leta po koncu proizvodnje modela

Rezervni deli vsaj tri leta po koncu proizvodnje modela

Če ste se kdaj spraševali ali je možno, da za vaš avtomobil proizvajalec enostavno ne bo več ponujal nadomestnih delov, vas je upravičeno skrbelo. Po zakonu ima namreč dolžnost te zagotavljati le tri leta potem ko vozilu poteče obvezna garancija.

Osebni avtomobili spadajo v skupino tehničnega blaga, za katero velja, da mora proizvajalec proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate zagotoviti vsaj tri leta po poteku garancijskega roka (skladno z 20. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ni nujno, da to opravi na lastnem (uradnem) servisu, ampak lahko za to sklene pogodbo o servisiranju z drugo osebo.

Sicer se zelo redko zgodi, da proizvajalci nadomestnih delov ne ponujajo še veliko dlje od zakonskega roka, a vseeno obstaja nevarnost, da se boste znašli v stiski, če spadate med tiste, ki avtomobil radi dobro izrabijo. Če denimo radi izkoristite dobro ponudbo za nove avtomobile tik preden jih zamenja novejša generacija, se lahko že po osmih ali desetih letih lastništva znajdete v zagati. Enako velja za vse, ki kupujejo rabljene avtomobile.

Na srečo na svetu ni samo enega ponudnika, ampak je za večino avtomobilskih nadomestnih delov na trgu veliko proizvajalcev, s katerimi GMT Avtodeli odlično sodelujemo. Zato se lastniki še tako starih in eksotičnih avtomobilov pri nas ne boste nikoli znašli v zagati. Ogromno delov imamo na zalogi, vse, česar nimamo pa se bomo po najboljših močeh potrudili poiskati v najkrajšem času in po najugodnejši možni ceni!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna