B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Avto elektrika

Akumulatorji in električni avtodeli

Za napajanje električnih porabnikov v motornem vozilu je potrebna električna energija. Kadar motor ne deluje, jo dobivamo iz akumulatorja. Motor med svojim delovanjem poganja generator (alternator), ki oskrbuje vse porabnike z električno energijo in hkrati polni akumulatorsko baterijo.
Vse več in več električnih porabnikov se pojavlja v vozilih, zato je dober akumulator ključnega pomena za delovanje vseh teh naprav. V našem prodajnem programu imamo akumulatorje proizvajalcev  Topla in Varta, po naročilu pa se dobijo tudi drugi proizvajalci.

 

Svetlobna telesa, žarnice

avto žarnice
Cestni promet je vse gostejši, zato je vidnost udeležencev zelo pomembna v smislu varnosti v prometu. To je odvisno tudi od kakovostnih svetlobnih teles. 

Halogenske žarnice so napolnjene s halogenskimi dodatki (brom, jod). Od običajnih žarnic se njihovo delovanje razlikuje po višji temperaturi žarilne nitke in steklene hruške, višjih notranjih tlakih, plinske polnitve in višjem svetlobnem izkoristku.

Ksenon žarnice, halogenske žarnice in volframove žarnice. Kakovostna svetlobna telesa ne delujejo, če v njih niso kvalitetne žarnice. Nudimo vam širok spekter različnih žarnic proizvajalcev Hella, Philips, Osram in drugih.

 

Stikala, senzorji, releji, varovalke, hupa

avto releji, hupe
Avtodel rele je elektromagnetno stikalo, ki s kontakti upravlja magnetno navitje. 

Hupo sestavlja elektromagnet, nihajna kotva z vzmetjo, naprava za nastavitev frekvence nihanja, membrana in prekinjalo. Služi nam za zvočno opozarjanje udeležencev v prometu. So majhni a pomembni avtodeli, še posebej v novejših vozilih.

 

Zaganjalnik, alternator, vžigalna tuljava

zaganjalnik in alternator
Zaganjalnik služi za zagon motorjev z notranjim zgorevanjem. Ob zagonu motorja moramo premagati vztrajnosti mase, trenja in upor pri stiskanju delovne zmesi v valju. Zaganjalnik sestavljajo elektromotor, naprava za prosti tek in sistem vključevanja.

Generator (alternator) med obratovanjem oskrbuje električne porabnike z energijo in obenem polni akumulatorsko baterijo.
Pri vseh bencinskih motorjih je vžig mešanice goriva in zraka zunanji, saj ga povzroči električna iskra, ki jo pozroči naprava za vžig - vžigalna tuljava s pomočjo svečke.  

« nazaj ...Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna