B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Nekatere super, drugih se pazite kot hudič križa!

Nekatere super, drugih se pazite kot hudič križa!

ADAC je pred začetkom zimske sezone opravil veliki test pnevmatik, seveda zimskih. Tokrat gre za kar 33 različnih pnevmatik dveh dimenzij, ki bodo po Evropi na voljo za v sezoni 2022/23. Testirali so dve dimenziji, namenjeni majhnim mestnim avtomobilom in kompaktnim križancem. Prva kategorija s 16 različnimi modeli ima dimenzije 185/65 R15, druga pa 215/60 R16.

Za bogato izbiro pnevmatik vseh vrst in dimenzij se enostavno oglasite v eni izmed mnogih trgovin GMT Avtodeli po celi Sloveniji, kjer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem svetovali. Nekaj predznanja pa boste lahko osvojili z najnovejšim testom zimskih pnevmatik, ki ga je v sodelovanju z drugimi evropskimi avtomobilskimi klubi (tudi AMZS) zopet izvajal ADAC. Pred časom so s VW polom in škodo karoq že opravili test letnih pnevmatik, sedaj pa so z enakimi dimenzijami ponovili še zimsko vajo.

Od 33 testiranih pnevmatik je bilo tokrat priporočljivih osem pnevmatik, štiri so priporočljive z omejitvami, dve sta nepriporočljivi. Med 16 pnevmatikami velikosti 185/65 R15 hitrostnega razreda T (do 190 km/h), ki jih uporabljajo avtomobili kot je prej omenjeni polo, so Continental WinterContact TS 870, Goodyear UltraGrip 9+, Semperit Speed-Grip 5 in Michelin Alpin 6 prejele štiri zvezdice oziroma oceno zelo priporočljivo. Slabši rezultati na suhem in na mokrem oziroma snegu so Dunlop Winter Response 2, Fulda Kristall Montero 3 in Barum Polaris 5 uvrstili v kategorijo priporočljivo z omejitvami. ADAC pa je zaključil, da Imperial Snowdragon HP in Wanli SW611 zaradi zelo slabih lastnosti na mokrem nikakor nista priporočljivi in odsvetuje njun nakup.

Med 17 pnevmatikami velikosti 215/60 R16 hitrostnega razreda H (do 210 km/h), kakršne uporabljajo kompaktni križanci (na testu jih je zastopala škoda karoq), so oceno zelo priporočljivo oziroma štiri zvezdice prejele pnevmatike Continental WinterContact TS870, Dunlop Winter Sport 5, Goodyear UltraGrip Performance + in Michelin Alpin 6. Le Cooper Weathermaster SA2+ pa je zaradi slabših lastnosti na suhem priporočljiva z omejitvami.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna