B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

To morate vedeti, če kupujete avto s strešnim oknom

To morate vedeti, če kupujete avto s strešnim oknom

Strešna okna imajo svoje zakonitosti, ki jih velja pred nakupom tovrstnega avtomobila vzeti v precep, tudi če pustimo ceno ob strani.

Zgolj statično okno

Številni proizvajalci vgrajujejo strešna okna, zaradi česar so avtomobili sicer precej svetlejši v notranjosti, a po drugi strani so fiksna in se jih ne da odpreti. To hibo imajo predvsem tipi stekel, ki prekrivajo celotno streho, čeprav so tudi pri njih že pojavljajo pozitivne izjeme. 

Potencialno slabša vodljivost

Steklena streha je precej težja od pločevinaste. Pika. Zaradi tega so v ovinkih avtomobili z velikim steklom manj vodljivi, še posebej, če so bolj oddaljeni od ceste - enoprostorci, suvi ...

Prevračanje

Kakovostno vgrajeno strešno okno je običajno zelo trdno. Do živega mu pride le resnično velika toča, ki pa razbija tudi ostala stekla na vozilu, pušča kraterje na pločevini ... Varnostno večji pomislek je lahko v primeru prevračanja vozila, saj so znani primeri, ko je ob tem steklo počilo in izpostavilo potnike.

Vročina in svetloba

Dobre izvedbe strešnih oken imajo tudi dobre senčnike, tako da večjih težav ne bi smelo biti niti s pretiranim bleščanjem niti vročino, še posebej če klimatska naprava deluje pravilno. A na trgu so tudi izjeme.

Naknadna vgradnja

Mogoča je skorajda za vse tipe vozil, na razpolago so različne izvedbe, a nujno je tudi odlično znanje tistega, ki vgrajuje. "Fleksarca" in malo kita za stekla? Nikakor! Pod streho teče električna napeljava, tam so ojačitve konstrukcije in še marsikaj. Ali pa bi namesto svetlobe in zraka raje uživali v zamakanju in rji?

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna