B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Porjavela koža in umazan pleh

Porjavela koža in umazan pleh

Medtem ko se vsi bojimo zime, ki je znana kot največja sovražnica avtomobilskih karoserij, velika nevarnost preti tudi poleti. Še posebej med dopusti na morju naši avtomobili namreč radi staknejo resne poškodbe – od drevesne smole, soli in ptičjih iztrebkov.

Ni treba, da ste obsedeni z videzom vašega avtomobila. Negi avtomobila se morate po dopustu posvetiti tudi če vas skrbijo le nepredvideni stroški. Poletje, še posebej ob morju, skriva kar nekaj trdovratnih pasti. 

Drevesna smola in hitro ukrepanje

Med najbolj pogostimi je drevesna smola, ki jo hočeš-nočeš staknemo, ko v iskanju sence izberemo parkirišče pod borovci. Ni treba dolgo, pa je na strehi že prva kaplja smole, ki je nikakor ne boste v celoti odstranili le z običajnim mokrim robčkom. Če ni pri roki primernega alkalnega čistila, je rešitev lahko običajno olje za kuhanje. Madež bo čudežno izginil le, če ga boste pravočasno videli, saj se smola po nekaj urah že trdovratno zasuši. Takrat pa je potrebno uporabiti že sredstvo, ki smolo topi.

Lak uničujejo tudi druge poletne nadloge

Poleg smole se poleti pojavlja še veliko drugih škodljivih faktorjev za karoserijo, denimo morska sol, ki se počasi, v primeru neurja pa lahko tudi precej hitro nabira na avtomobilu. Potem so tu ptičji iztrebki, galebi so še posebej spretni v ciljanju avtomobilov, ki vsebujejo kisline in prebavne sokove. Pa tudi na avtocesti nabrane mušice se sčasoma rade pustijo globlje madeže. Bistveno pri vseh naštetih je, da se avtomobil čim hitreje po povratku domov temeljito očisti. Omenjena umazanija namreč pravo škodo povzroči po daljšem času, če avtomobilsko nego popolnoma zapostavimo.

Ni jih čez specializirane izdelke

Najbolj temeljito boste svoj avtomobil v red spravili s temu namenjenimi učinkovitimi sredstvi, ki so razvita prav za tovrstne zahtevne naloge. Kje jih najdete? V poslovalnicah GMT Avtodeli, kajpak!
Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna