B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Rjave pikice so vse prej kot nedolžne

Rjave pikice so vse prej kot nedolžne

Ime morda niti ni tako pomembno kot škoda, ki jo zračna rja lahko naredi zunanjosti vašega avtomobila. Če ste se kdaj spraševali kaj so nenavadne rjave pike, ki jih s pranjem ne morete odstraniti, imate sedaj odgovor.

Ime morda malce zavaja, saj sam zrak karoserije in platišč ne poškoduje kar tako. Najprej gre za mikroskopske poškodbe laka, ki imajo lahko različne izvore. Lahko so posledica delcev, ki med intenzivnim zaviranjem letijo z oblog ali pa na gre za zunanji vir poškodb, denimo vročih delcev iz dimnikov ali opilkov od brušenja kovine.

Od kod pridejo niti ni tako pomembno kot to, da lak zažgejo in prodrejo do dna zaščite. Vročina, vlaga in temperaturne spremembe pa nato delo nadaljujejo in kaj kmalu se pojavijo miniaturne sledi rjavenja. Če so za poškodbe krive zavore, so sledi najpogosteje vidne na platiščih, saj so ta najbližje zavoram in zato najbolj na udaru. Kjerkoli se pojavi, imamo največ možnosti zgodnjega odkritja na svetlejših površinah, saj se tam hitreje opazi.

Na srečo tovrstne poškodbe ne pomenijo katastrofe, ampak se jih da odstraniti oziroma vsaj precej omiliti, le pravočasno je treba reagirati. Za odstranjevanje je na trgu veliko različnih čistil, ki so namenjena natanko določeni nalogi. Gre namreč za premišljeno kombinacijo sestavin, ki poškodbe sanirajo brez povzročanja dodatne škode na laku. Na srečo imamo v poslovalnicah GMT Avtodeli bogato izbiro pripomočkov za nego vozil, zato ni dvoma, da ne bi našli ravno pravega za svoj avtomobil. Oglasite se in naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna