B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Prihaja obdobje uničenih metlic

Prihaja obdobje uničenih metlic

Metlice brisalcev so razmeroma neopazen del avtomobila, a le, ko delujejo brezhibno. Ko po določenem času postanejo neučinkoviti, pa postanejo neprijeten trn v peti, ki lahko močno vpliva tudi na varnost.

Škripanje po steklu, puščanje črt in poslabšana vidljivost skozi steklo so stranski učinki dotrajanih ali slabo vzdrževanih in poškodovanih brisalcev vetrobranskega stekla. Da do tega ne bi prihajalo, lahko storite marsikaj. Glavni sestavni del brisalcev, ki v večini primerov povzroča probleme so metlice. To je seveda guma, ki ima stik s steklom. Najbolj se ukrivljeni površini stekla prilagaja prožna nova metlica, ki tudi najbolj učinkovito odstranjuje vodo. Za največjo varnost je seveda priporočljivo čim pogosteje menjati metlice, vsekakor pa ne manjkrat kot na dve leti. To je precej odvisno od njihove kakovosti, saj boljše lahko delujejo dlje kot tiste z najnižjo ceno. Metlice so nameščene na zunanji strani vozila in se soočajo z najbolj neprijetnimi pogoji, ki jih narava lahko ponudi. Zato jih testirajo pri ekstremnih temperaturah od –30 do +70 stopinj Celzija. Med glavne sovražnike metlic spadajo velike količine dežja, močno sneženje in umazanija na steklu, prav vsi pa lahko povzročijo poškodbe brisalcev, ki niso povezane zgolj s staranjem gume (ta postane trda).

Življenjska doba brisalnih metlic je sicer ocenjena na kar pol milijona zdrsov po steklu (ciklov), a se jo da tudi podaljšati. Staranje gume brisalcev na primer lahko upočasnimo z grafitnim ali teflonskim premazom. Poskrbimo, da je so steklo in metlice redno očiščeni, največ škode lahko povzročijo smola, ptičji iztrebki in druga trmasta umazanija. Še posebej v zimskem mrazu je ključno, da se metlice ne »vozijo« po zaledenelem steklu, saj se takrat zelo hitro poškodujejo. Podobno velja za brisanje po suhem steklu, torej brez tekočine, saj so takrat prav tako podvrženi prevelikemu trenju. Predvsem pa velja pravilo, da po nove metlice v najbližjo trgovino GMT Avtodeli skočite takoj, ko ugotovite, da so iztrošene. Le tako se boste namreč izognili dodatnim stroškom, denimo zaradi poškodb na steklu!

V ponudbi imamo najkvalitetnejše metlice, katere se vgrajujejo tudi v prvo vgradnjo. Izbirate lahko med znamkami kot so Bosch, Valeo, Champion ter ostalimi. Za pravilen izbor in pomoč ob nakupu smo vam v poslovnicah GMT in ADEL po vsej Sloveniji. Za več informacij vam je na voljo tudi klicni center GMT – 080 12 12.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna