B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Zaščitite svoj avto pred točo

Zaščitite svoj avto pred točo

Narava je nepredvidljiva, kar kaže tudi letos. Toča velika kot oreh je tudi letošnji avgust klestila po velikem delu Slovenije. Marsikateri lastnik prešteva luknje na pločevini svojega avtomobila, ali pa popravlja oziroma zamenjuje avtomobilsko steklo. Sploh tisti, ki nimate garaže ali nadstreška, bi morali razmisliti o primerni zaščiti vašega avtomobila. Kljub temu, da je kasko zavarovan, tudi za avtomobil velja, da je bolje "preprečiti kot zdraviti" poškodbe.

Veliko voznikov za zaščito vozil poskrbi šele v zadnjem trenutku, ali šele ko začne klestiti toča. Pokrivanje "pleha" z odejami ali kartoni ne odtehta morebitnih hudih telesnih poškodb. Prekrivanje z odejami pride v poštev le, če nimate druge alternative. Problem pri odejah je poleg nezadostne zaščite tudi v pritrditvi, saj točo in deževje po navadi spremlja tudi veter, ki odejo odnese z mesta namestitve, s čimer izniči raven zaščite, ki jo daje. Še pomembnejše je, da pri toči pazite na glavo, vse drugo je popravljivo.

Na trgu številni izdelki Na trgu je veliko pregrinjal, ki ne omogočajo optimalne zaščite pred točo, predvsem pred veliko točo, ki je danes vse pogostejša. Med zaščitami gre največkrat za ponjavo, ki jo uporabnik po potrebi v slabi minuti razprostre čez karoserijo. Največkrat uporaben material je najlon, pod katerim je všita podloga iz pinjenega polietilena, dražji sistemi pa imajo še mehurčkasto folijo in tylen. Ta namreč dajeta večjo zaščito predvsem pri močnejših padavinah. Na trgu so razširjene tudi že mreže, ki so razprostrte na samostoječi konstrukciji iz aluminija.

Pri nakupu je treba biti pozoren tudi na sistem pritrjevanja, saj so ponjave rade tarče nepridipravov. V trgovinah GMT po vsej Sloveniji imamo zalogo pokrival za zaščito pred točo. Naši usposobljeni prodajalci vam bodo znali svetovati, katera je pravilna za vaš tip vozila. Kot opažajo tudi sami se veliko strank oglasi v trgovinah zaradi napačne izbire ponjav ob nakupu preko spleta. Velikokrat so prevelike ali premajhne, ob neurju pa jih odnese z avtomobila ali pa se strgajo.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna