B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Bodo zavore v prihodnosti kazale čustva?

Bodo zavore v prihodnosti kazale čustva?

Brembo letos praznuje 60 let obstoja, jubilej pa je proslavil na prav poseben način. Izdelal je prototip zavornih čeljusti za motocikle, ki z LED osvetljavo navzven lahko odražajo tudi počutje voznika ali pa sporočajo kaj drugega.

Podjetje Brembo je bilo ustanovljeno leta 1961, torej natanko šest desetletij nazaj. Prvi večji tržni uspeh so dosegli že tri leta po začetku, ko so začeli izdelovati avtomobilske zavorne kolute za drugo vgradnjo na italijanskem trgu. Med motociklisti jih je najprej opazil Moto Guzzi, ki je leta 1972 začel svoje motocikle serijsko opremljati z njihovimi zavorami. Prav prvi model zavornih čeljusti iz istega leta so oblikovalci poustvarili s konceptnimi New G Sessanta, a te niso le lep oblikovalski dosežek, ampak imajo nekaj prav posebnih funkcij. Prva je vidna že na daleč, saj so v dizajn inkorporirali LED razsvetljavo, njeno barvo pa lahko na daljavo spreminja voznik. To stori prek mobilne aplikacije, ki pa nima le zabavne funkcije spreminjanja barv glede na razpoloženje voznika, ampak ima lahko tudi varnostno funkcijo, denimo utripanaja ob zaviranju na polno. Zmore pa tudi druga, za marsikoga še pomembnejša opravila. Pametna zavora prihodnosti zna namreč beležiti parametre zaviranja in zbrane podatke tudi posredovati, prav tako prek aplikacije. Zbrana telemetrija bo tako lahko amaterskemu ljubitelju vožnje po dirkališčih v pomoč pri izboljšanju načina vožnje. Žal gre le za konceptno zamisel, ki pa bo verjetno v prihodnosti postala del serijske ponudbe enega najbolj priznanih mojstrov za zavore na svetu.

Čeprav takšnih futurističnih zavor v prodajalna GMT Avtodeli še ne morete kupiti, pa lahko pri nas najdete skoraj vse tipe zavor in pripadajoče opreme na trgu. Po novem tudi za mopede in motocikle, saj smo nedavno našo izjemno široko ponudbo artiklov obogatili še s tovrstnimi izdelki. Vabljeni!

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna