B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

V mestih tudi preko 30.000 ustavljanj in speljevanj na leto

V mestih tudi preko 30.000 ustavljanj in speljevanj na leto

Castrol je v sodelovanju s podjetjem TomTom izvedel obširno raziskavo pogostosti zaustavitev in ponovnih speljevanj avtomobilov v mestnem okolju. Rezultati so presunljivi, saj kažejo na to, da v 78 velikih mestih po svetu avtomobili v prometu povprečno stojijo pri miru do tretjine celotnega potovanja.

Podatki obširne raziskave, ki jo je Castrol izvedel na vseh celinah sveta, odražajo vsakdanje vozniške navade povprečnih avtomobilistov v velikih mestih ter njihovi ožji okolici. Podatki, ki so jih zbirali s pomočjo navigacijskih sistemov proizvajalca TomTom, kažejo kolikokrat so se avtomobili med vožnjo popolnoma zaustavili in kolikšen delež poti so bili pri miru. Zanimivi so predvsem zato, ker dajejo konkretne informacije o potencialu sistemov stop-start pri zmanjševanju porabe goriva ter onesnaževanju.

Rezultati so bili zgovorni, saj so razkrili, da povprečen voznik v najmanj prometno obremenjenih velikih mestih ustavi vsaj 6.000-krat na leto, medtem ko se ponekod ta dogodek v 365 dneh ponovi tudi preko 30.000-krat. Eden od ekstremov v naši bližini je italijanski Rim, kjer so vozniki v raziskavi v enem letu opravili preko 28.000 postankov in ponovnih speljevanj. S tem povezan je bil tudi izmerjen čas stanja na mestu, ki je v najslabših primerih presegel tretjino trajanja celotne poti.

Za Castrol je bila ta raziskava ključna za razumevanje potreb novodobnih motorjev s sistemi za samodejno ugašanje in ponovni zagon motorjev. Tem je namreč namenjena posebna linija motornih olj Castrol Magnatec Stop-Start s tehnologijo Dualock. Edinstvena tehnologija deluje tako, da se molekule olja oprimejo površine kritičnih motornih delov in povežejo skupaj, da zaščitijo motor pred obrabo zaradi segrevanja in obrabo ob ugašanju in ponovnem zagonu motorja. S tem se ustvari močan zaščitni plašč, ki pomaga zmanjšati obrabo zaradi segrevanja in obrabo v načinu vožnje ustavi-zaženi za do 50 odstotkov.

Castrol

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna