B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ponaredki tudi med motornimi olji

Ponaredki tudi med motornimi olji

S pravilno izbiro motornega olja lahko ohranimo zmogljivost motorja in zmanjšamo porabo goriva.

Kako pa prepoznati ponaredek motornega olja?

Motorno olje ima velik vpliv na zmogljivosti in tudi manjšo porabo goriva. Napredku avtomobilske industrije sledijo tudi proizvajalci motornih olj, ki v svojih laboratorijih stalno prilagajajo lastnosti motornih olj novim vrstam motorjev.

Motorno olje mora mazati motorne dele, odvajati toploto, vzdrževati čistočo motorja, motor zaščititi pred korozijo in vzdrževati kompresijo. Prav zato je pomembno, da izbirate kakovostna motorna olja, saj bo to zagotovo prvi korak k temu, da bo življenjska doba motorja daljša. Kakovostno motorno olje dalj časa zaščiti mazalne dele in ga ni treba dolivati.

Ko izbirate motorno olje preverite specifikacijo olj, ki jih proizvajalec avtomobilov priporoča za posamezen tip motorja. Na trgu pa najdemo tudi ponaredke, ki jih dobro zakrinkajo. Preverite, da je na embalaži zabeležena številka šarže, ki je tudi datumsko formulirana. Na osnovi te številke je možno preveriti, ali ta šarža dejansko obstaja. Pozorni bodite tudi na nalepke, oziroma več nalepk na embalaži, ki so lahko v različnih jezikih. Če zgornji del nalepke odlepimo, je pod njo še dodatno besedilo. Tovrstnih nalepk ponaredki navadno ne vsebujejo, pogosto pa je kakovost nalepk slaba.

Bodite pozorni tudi na drugačen tip in dimenzijo črk na embalaži, ki lahko prav tako odstopajo od originalov.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna