B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

5 ukrepov, da vam sredi vročine ne bo treba postavljati trikotnika

5 ukrepov, da vam sredi vročine ne bo treba postavljati trikotnika

Pozor! Visoke poletne temperature zelo obremenjujejo avto in puščajo trajne posledice. 5 točk, ki bi jih moral pri 30 stopinjah in več znati preveriti vsak voznik in voznica.

 

 

 

1. Nivo hladilne tekočine. Prenizek nivo pomeni veliko možnost za pregrevanje motorja. Kaj to pomeni na dolgi rok, ni treba poudarjati. A pozor, različne generacije avtov uporabljajo različne tipe hladilne tekočine.

2. Ventilator hladilnika: preverite, da zares deluje, saj je to poleti eden ključnih delov motorja. Da zares deluje, lahko vsakdo preveri tako, da nastavi klimo na maksimum oziroma pritisne ustrezno tipko. Ventilator bi se moral takoj vključiti. Če se ne, obstaja velika nevarnost, da nekaj ne deluje pravilno.

3. Ali iz hladilnih rež v potniški kabini pri vključeni klimatski napravi res piha mrzel zrak? Če ne, je treba čimprej na servis, da strokovnjak preveri delovanje in po potrebi napolni hladilni plin..

4. Starost baterije. Številni še vedno ne vedo, da je poletje za akumulator še napornejši letni čas kot pa zima. Vročina namreč povzroča izhlapevanje elektrolita, zato lahko pride do hipne odpovedi akumulatorja brez vsakršnega predhodnega opozorila. Če je baterija starejša od petih let, jo čimprej zamenjajte.

5. Neobrabljene metlice brisalcev in letna tekočina za pranje vetrobranskega stekla sta nepogrešljiva pripomočka za boj s poletnimi nevihtami in mrčesom. Vidnost je temelj varnosti v prometu.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna