B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Slovenska tehnologija za najčistejši motor z notranjim izgorevanjem na svetu

Slovenska tehnologija za najčistejši motor z notranjim izgorevanjem na svetu

Pogonski agregat legendarnega Volkswagnovega modela golf GTD uporablja Hidriin inovativni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka Optymus PSG.

Hidriin sistem Optymus PSG sodobnim čistim dizelskim motorjem omogoča bistveno čistejše delovanje od obstoječih in izpolnjuje vse nove zahtevne okolijske regulative, ki so začele veljati letošnje leto. Sistem iz izgorevalne komore pridobiva kar preko 100 tisoč podatkov na sekundo, informacije o tem pošilja neposredno v osrednji motorni računalnik in tako v realnem času uravnava vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre. Tako zbrani podatki vozilu omogočajo učinkovito zaprto-zančno kontrolo.

Skupaj z novim dvojnim dozirnim sistemom SCR z dvojnim vbrizgavanjem AdBlue tekočine, ki ga uporablja novi VW Golf GTD, Hidriin sistem Optymus prispeva k radikalnemu zmanjšanju porabe goriva in posledično vseh emisij, še posebej tudi do zdaj pri dizlu najbolj problematičnih dušikovih oksidov (NOx). Močno je izboljšano tudi delovanje po samem hladnem zagonu tega dizelskega motorja.

Novi pogonski agregat je z omenjenimi inovativnimi in prebojnimi izboljšavami najmočnejši in najčistejši motor s turbo dizelskim vbrizgom - TDI, ki je bil kadarkoli vgrajen v modele Golfa. Ta ima v avtomobilskem svetu dolgo tradicijo, VW pa je svoj prvi Golf GTD predstavil že daljnega leta 1982.

 

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna