B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Lambda sonda (niso vse enake)

Lambda sonda (niso vse enake)

Brez lambda sond v avtomobilih preprosto ne bi šlo, saj je ta sestavni del ključen za zagotavljanje učinkovitega delovanja, poleg tega pa tudi izjemnega pomena za doseganje zakonsko predpisanih vrednosti izpušnih plinov. Torej je nujno, da sonda deluje tako kot mora, sicer avtomobil v zrak izpusti preveč škodljivih snovi, vožnja pa je obenem lahko tudi dražja, saj delovanje ni optimalno.

Lambda sonde so nameščene na dele motorja in izpušnega sistema na mestih, ki so zaradi različnih okoliščin izpostavljene velikim obremenitvam. Obraba in okvare se torej dogajajo razmeroma pogosto, zato je njihova menjava na rednem seznamu opravil v mehaničnih delavnicah.

Zaradi vse bolj zapletenih ter z inovacijami prežetih motorjev z notranjim zgorevanjem morajo korak loviti tudi lambda sonde, katerih natančno delovanje je pogoj za izpopolnjevanje drugih komponent. Prav zaradi tega pa motorji zahtevajo vse bolj po meri narejene komponente, zato so lambda sonde vse prej kot univerzalen kos opreme. Za razliko od vžigalnih svečic je zato na trgu na stotine različnih setov in posameznih sond, med proizvajalci pa le peščica ponuja zares bogat nabor. Denso je prav gotovo med njimi, kar dokazuje pred kratkim razširjen program ponudbe z več kot 400 novimi tipskimi senzorji na po-prodajnem trgu. Za brezskrbno vgradnjo in uporabo poskrbi dejstvo, da so tako zasnovani kot izdelani na podlagi OEM standardov, kar je tudi zagotovilo, da sta na ravni originalnih delov tudi kakovost in delovanje.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna