B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Rešitve za servise klimatskih naprav

Rešitve za servise klimatskih naprav

Klimatske naprave so dandanes prisotne praktično v vseh avtomobilih, zato je zelo pomembno, da so servisne delavnice ustrezno opremljene za njihovo servisiranje. Pri tem velja izpostaviti servisne pripomočke podjetja Magneti Marelli.

Hkrati z uvedbo hladilnega plina HFO-1234if so proizvajalci določili tudi nova merila za vzdrževanje avtomobilskih klimatskih naprav, ki med servisom zahtevajo preverjanje čistosti hladilnega plina, preden se tega vrne v obtok naprave. Tem zahtevam ustreza analizator Neutronics Legend ID 1234yf, ki z uporabo le enega orodja omogoča hitro in natančno analizo hladilnih plinov R12, R22, R134a in R1234yf ter v odstotkih pokaže vsebnost nečistih primesi in ogljikovodikov v njih. Analizator je bolj odporen na olje, omogoča pa tudi izpis rezultatov s tiskalnikom na standardnem termičnem papirju širine 57 milimetrov.

Učinkovita ocena čistosti plina   V okviru znamke Neutronics je na voljo tudi prenosni analizator Ultima ID 1234yf, ki ustreza merilom SAE J2912 ter preko USB-integracije z napravo R/R/R Machine zagotavlja raznoliko in učinkovito metodo za oceno čistosti hladilnega plina. Za analizator je značilna izredno prenosljiva zasnova, omogoča pa analizo klimatskih naprav s hladilnima plinoma R1234yf in R134a (ter R22 in ogljikovodikov). Tudi ta analizator je na voljo s tiskalniškim modulom, ki omogoča takojšnji izpis rezultatov analize.

V isti seriji je na voljo še profesionalni analizator Neutronics Ultima ID Pro RI 700H, ki ob vseh zgoraj naštetih lastnostih omogoča analizo in ugotavljanje vsebnosti nečistoč v hladilnih plinih R22, R134a, R404a, R407c, R32, R410a, ogljikovodikov in mnogih drugih. Gre torej za vsestransko uporaben analizator, ki ustreza zahtevam najbolj zahtevnih servisnih delavnic.

Čiščenje klimatskih naprav  Magneti Marelli servisnim delavnicam ponuja tudi naprave za čiščenje klimatskih naprav, kjer izpostavljajo predvsem dve napravi. Prva je Magneti Marelli Super Flush, druga pa Magneti Marelli AC Flush Pro.

Magneti Marelli Super Flush je naprava za čiščenje notranjosti sistema klimatske naprave in odstranjevanje oblog, vključno s tistimi, do katerih pride ob okvari kompresorja, z učinkovitim pulznim izpiranjem z možnostjo spremembe smeri. Naprava razpolaga tudi s preprosto regulacijo pulznega tlaka in dvema filtroma, ki omogočata odstranjevanje najmanjših nečistoč. 4-litrska posoda za čistilo omogoča izpiranje praktično vseh sistemov s kapaciteto med tremi in štirimi kilogrami.

Naprava Magneti Marelli AC Flush Pro omogoča profesionalno in popolnoma avtomatizirano izpiranje klimatskih naprav. Po zaslugi inovativnega hidravličnega sistema napravo v fazi čiščenja popolnoma napolni s čistilom, ki ga na koncu čiščenja odstrani v posebno temu namenjeno posodo. Naprava je opremljena tudi z zaslonom za prikaz podatkov in izbiranje v meniju, prav tako pa tudi s tiskalnikom in napajalnim priključkom na avtomobilsko baterijo.

Večkrat letno organiziramo izobraževanja za mehanike, kjer s pomočjo vodjo tehničnih usposabljanj - Primožem Rožnikom ter dobaviteljem Magneti Marelli, usposobimo naše stranke za delo z specialnimi orodji Magneti Marelli.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna