B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Krema za sončenje lahko na avtu pusti trajni odtis

Krema za sončenje lahko na avtu pusti trajni odtis

Poleti je lak avtomobila še posebej podvržen negativnim zunanjim vplivom. V mnogo primerih je pranje avtomobila in odstranjevanje posledic nečistoče boljše zaupati strokovnjakom, ki imajo izkušnje in za to potrebna sredstva in naprave, ki na vašem vozilu ne bodo pustile trajnih posledic.

Pravilna nega ohranja avtomobil v dobri kondiciji in podaljša njegovo življenjsko dobo. Dobro negovan avtomobil je možno prodati hitreje in dražje. Poleti se avtomobil, parkiran na soncu pri 30 stopinjah Celzija v eni uri segreje na 80 stopinj Celzija. Pri novih avtomobilih to ne predstavlja večje težave za material, se pa zato na karoserijo vozila hitro zapečejo insekti, ki jih boste s kuhinjsko gobico težko brez posledic za barvo odstranili s karoserije avtomobila.

Velika težava poleti je trdovratna smola. Zato morate biti še posebej pozorni, če v vročih dneh vozilo parkirate v senci borovcev. Smolo odstranite takoj, kasneje boste morali vozilo zaupati strokovnjakom, ni pa izključeno niti poliranje vozila. Strokovnjaki sicer priporočajo, da avtomobil poliramo enkrat na leto. Pred poletno sezono. Na lak vozila se nanese tudi posebna zaščita, ki pomaga pri tem, da se mušice in drugi insekti ne lepijo na lak, krom in aluminij.

Nevarnost za lak vozila predstavljajo tudi ptičji iztrebki, ki so še posebej nevarni, če jih hitro ne odstranimo iz karoserije. Pomembno je, da uporabimo namenske avtošampone, ki niso agresivni in ne povzročajo luščenja barve. Tako zaradi tehnološkega napredka avtomatskih avtopralnic, kot čistil lahko danes brez skrbi „čez krtače“ zapeljemo tudi avtomobile občutljivih barv, na primera avtomobile z mat barvami. Danes lahko z laka vozila v 90 odstotkih odpravimo vse nečistoče, tudi doma. A zaradi nepazljivosti in celo mačehovskega odnosa do avtomobila, veliko težav, ko je že skoraj prepozno, rešijo šele strokovnjaki v avtopralnicah.

Še en trdovraten primer, s katerim se poleti soočajo v avtopralnicah, so odtisi otroških rok na laku vozila. Poleti, ko otroke namažemo s kremo za sončenje, ti pa se s prsti dotikajo vrat in drugih delov avtomobila, s tem na karoseriji puščajo prstne odtise, ki se jih z nobenim čistilom trajno ne boste znebili. To predstavlja veliko težavo. Rešitev je le v poliranju vozila.

Naš nasvet. Ker je vozilo sestavljeno iz različnih materialov, kot so lak, guma, plastika, steklo, krom, uporaba kuhinjskih čistil ni primerna. Čistilnih sredstev za pranje posode ne smemo uporabljati za pranje vozil, ker vsebujejo preveč razmaščevalnih sredstev, ki odstranijo razno zaščito na vozilih, kot so voski, polimeri in UV zaščitna sredstva.

V trgovinah GMT in Adel najdete namenska čistila, ki jih uporabljamo za pranje vozil in z laka vozil na enostaven način odstranjujejo tudi trdovratne madeže.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna