B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Popravilo vozila po toči

Popravilo vozila po toči

Orodja za popravilo vozil, ki jih je poškodovala toča so iz leta v leto boljša, zato je tako poškodovane avtomobile možno poraviti tudi brez kleparskih popravil. Govorimo o hladnih popravilih. A ne vseh.

Najbolj pogosta metoda je z izvlečnimi čepi. Slednji so primerni za popravilo večslojne pločevine, kot so stebrički. S to tehniko je možno popraviti tudi večje udrtine, nekje do premera nekaj centimetrov, ki pa ne smejo biti pregloboke. Čep se čvrsto prilepi na udrtino, nato pa s posebnim orodjem dvigne in poravna.

Strokovnjaki za večje površine karoserije uporabljajo posebne palice, s katerimi ravnajo pločevino. To naredijo tako, da porivajo udrtine s spodnjega konca toliko časa, da se udrtina brez, da bi počil lak, povrne v prvotno stanje. Za vsako luknjico ali udrtino mojster potrebuje pet minut, da jo povrne v prvotno stanje. Prav zato strokovnjak za popravilo ne bo imel nič proti, če pred popravilom skupaj preštejeta število lukenj na avtomobilu, ki jih je treba zravnati.

V primeru večjih poškodb mora avtomobil v kleparsko in ličarsko delavnico.

Nasvet GMT. Veliko voznikov za zaščito vozil poskrbi šele v zadnjem trenutku, ali šele ko začne klestiti toča, za to pa uporabljajo odeje. S tem lahko tvegajo hude poškodbe. Na trgu je veliko pregrinjal, ki ne omogočajo optimalne zaščite pred točo, predvsem pred veliko točo, ki je danes vse pogostejša. Med zaščitami gre največkrat za ponjavo, ki jo uporabnik po potrebi v slabi minuti razprostre čez karoserijo.

V GMT trgovinah dobite pokrivalo, ki varuje vozilo pred točo, dežjem, drevesno smolo in ostalimi vremenskimi vplivi tako v letnem kot zimskem obdobju. Material, iz katerega je izdelano pokrivalo, je obložen z debelo zaščitno oblogo, ki ščiti izpostavljene dele avtomobila pred udarnimi poškodbami. Pokrivalo lahko preprosto in hitro namestite na avtomobil. S pomočjo napenjalnih elastik zagotovite dobro pritrditev pokrivala na avtomobil, kar je zelo pomembno ob močnejših sunkih vetra. Vreče so na voljo v 4 različnih velikostih: M, L, XL in XXL.

Pokrivalo proti toči

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna