B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Kaj mora vsak odgovoren voznik narediti pred vožnjo na dopust?

Kaj mora vsak odgovoren voznik narediti pred vožnjo na dopust?

Preventivni pregled vozila je zaželen, veliko pa lahko z redno vzdrževanim vozilom za brezskrbno pot na oddih postorite tudi sami.

Voznik je odgovoren za stanje svojega vozila, predvsem z vidika varnosti, čistoče in funkcionalnosti vitalnih delov. Vsak lahko poskrbi, da so vzvratna ogledala in steklene površine čiste, da je pred potjo tekočina za čiščenje stekel nalita do vrha, da je količina olja in zavorne tekočine pravšnja, da delujejo vse luči, tudi zavorne luči, smerniki in vzvratna luč. Preverite, ali je guma metlic brisalcev dobra ali morda preveč obrabljena. Še posebej pomembno je stanje pnevmatik.

Upoštevati morate, da bo avto na poti polno obremenjen, zato je treba tlak v pnevmatikah nekoliko povečati, to velja tudi za rezervno pnevmatiko. Podatke o napolnjenosti lahko preverite v navodilih za vzdrževanje avtomobila. Preglejte tudi stanje pnevmatik, ali so poškodovane? Če imate prikolico, preveriti stanje vlečne kljuke, preverite, ali delujejo svetlobna telesa, predvsem pa stanje same prikolice, še posebno njenih pnevmatik.

Veliko servisov ponuja brezplačne preventivne preglede najbolj vitalnih delov vozila, kot so pnevmatike, zavore, zračnost podvozja. Pred odhodom na daljšo pot je treba preveriti stanje akumulatorja. Kljub vsemu naštetemu pa je najbolj pomemben nasvet za brezskrbno pot na zaslužen oddih, da je avto redno servisiran. To pomeni enkrat na leto, oziroma po predpisanem številu prevoženih kilometrov za servisni interval. Sami strokovnjaki na preventivnih pregledih opažajo, da je težav s takimi avtomobili opazno manj.

V trgovinah GMT in ADEL po vsej Sloveniji boste vse, kar potrebujete za avtomobil, našli na enem mestu. Preverite našo ponudbo akumulatorjev, pnevmatik, brisalcev ...

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna