B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Česa ne smete početi kot sopotnik

Česa ne smete početi kot sopotnik

Strokovnjaki so podali nekaj nasvetov, kaj lahko kot sopotnik počnete v avtomobilu in česa ne smete.

Večina voznikov po raziskavi sodeč sovraži sama sedeti v avtomobilu. S sopotnikom v avtomobilu se počutijo bolje, a le če ti niso nadležni. Raziskava kaže, da so nadležni sopotniki lahko v prometu zelo nevarni. Sodeč po raziskavi avstrijskega ÖAMTC avtokluba imajo tako vozniki kot voznice za sopotnika v avtomobilu raje žensko, starši pa so zadovoljni tudi, če imajo v avtomobilu otroke.

Strokovnjaki so podali tudi nekaj nasvetov, kaj lahko kot sopotnik počnete v avtomobilu in česa ne smete:

Ne smete: - Voznike neizmerno moti, če sopotnik kritizira način njegove vožnje. - Kajenje. Cigaretni dim in smrad motita večino voznikov, tudi tiste, ki sami kadijo. - Voznike tudi moti, če sopotniki prestavljajo radijske postaje. To mora biti v domeni tistega, ki vozi. - Sopotniki, ki se ne privežejo, so moteč dejavnik, hkrati pa je to še ena priložnost več, da vozilo zaustavi policija. - Voznike moti tudi to, da je sopotnik na sedežu napet, z nogo simulira zaviranje in se z rokami čvrsto oklepa sedeža.

Smete: - Kakršenkoli je že voznik, ostanite mirni in sproščeni. Z voznikom se pogovarjajte, če ta to želi, in ga tudi pohvalite. Če se vam zdi, da vozi prehitro ali nevarno, ga na to opozorite. Na dolgi vožnji ga spomnite tudi na to, da je utrujen in da potrebuje odmor. - Vozniki so pogosto hvaležni, če sopotniki znajo brati z zemljevida in jih pravilno usmerjati. - Med vožnjo tudi sami spremljajte promet in voznika v mirnem tonu opozarjajte na nevarnosti in kontrole prometa.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna