B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Pravilna vožnja čez cestne luknje

Pravilna vožnja čez cestne luknje

Udarne jame na cesti, ki so še posebej po koncu zime marsikje zelo pogoste, lahko močno poškodujejo avto. Kako se izogniti škodi?

"S poškodbami podvozja, povzročenih zaradi slabih cest, se dnevno srečujem. Med njimi je tudi velik delež takšnih, ki jih je povzročil en sam dogodek. Značilnost teh poškodb je, da ne gre zgolj za zračnosti zglobov in končnikov, temveč praviloma za deformacije nosilnih rok podvozja, vzvodov končnikov volana, amortizerjev, platišč in pnevmatik," pravi Primož Rožnik, tehnični inštruktor v podjetju GMT in ADEL ter trikratni mehanik leta.

Udarnim jamam se je torej najbolje izogniti, a vedno to ni mogoče. Poleg pozornosti je najboljša preventiva pred poškodbami dovolj napolnjena pnevmatika, saj bo tako najbolj učinkovito prestregla silo udarca.

Poleg  vedno upoštevajte varnostno razdaljo, da boste lahko pravočasno opazili luknjo v asfaltu in se ji varno izognili. Če varno izogibanje udarni jami ni več mogoče, pa zapeljite prek nje tako, da ob tem ne boste imeli pritisnjene zavore, saj bo sicer nevarnost nastanka škode na podvozju večja.

Udarne luknje na cestah

 

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna