B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ali lahko sam izklopim zračno blazino?

Ali lahko sam izklopim zračno blazino?

Vi sprašujete, naš strokovnjak odgovarja.

Pozdravljeni, moj avtomobil nima ključavnice za izklop sovoznikove zračne blazine, spredaj pa bi rad prevažal našega novorojenčka. Ali obstaja kakšen način, da bi zračno blazino onesposobil sam? Kaj pa na servisu?

Hvala in lep pozdrav, Marjan V.

Pozdravljeni Marjan! 

Hvala za vprašanje, za katero smo prepričani, da si ga zastavlja veliko mladih staršev. Sicer nam niste izdali natančno, kateri avtomobil vozite, a se je naš hišni strokovnjak Primož Rožnik vseeno potrudil in za vas pripravil odgovor: 'Sovoznikovo varnostno blazino se da v primeru, da ključavnice za deaktivacijo avtomobil nima, "izklopiti" edino s simulatorjem nje same. To storitev vam na uradnem servisu ne bodo opravili, ker jo po njihovih tovarniških navodilih ne smejo. Lahko vam pa to opravi kakšen neodvisen serviser, ki se ukvarja s popravili elektronskih komponent avtomobilov. Ta vam zagotovi, da bo to opravil kvalitetno in z garancijo, da bo sistem zračnih blazin, kljub tej modifikaciji, v primeru trka deloval brezhibno. Poseganje v varnostne sisteme vozila mora biti opravljeno kakovostno in s primernim strokovnim znanjem. Če imate dvome v te modifikacije, vam zaradi vaše varnosti priporočamo, da novorojenčka raje vozite na zadnjih sedežih, nikakor in nikdar pa na sovoznikovem sedežu brez onesposobljenega delovanja sovoznikove zračne blazine.'

Upamo, da je Primož vsaj nekoliko razjasnil, kako se lahko lotite odpravljanja vaše težave.

Pri GMT skupini vas ob tej priložnosti vabimo, da nam preko Facebooka zastavite še kakšno tovrstno vprašanje, ki ga bomo z veseljem poskusili odgovoriti in s tem morda pomagati, ne le vam, pač pa še marsikomu drugemu.

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna