B2B trgovina

GMT Trgovine z avtodeli Servis. Znanje. Moč.

Ste vedeli?

Ste vedeli?

Lead: V rubriki "Ste vedeli" na naši Facebook strani vsak teden objavimo enega od podatkov, ki se marsikomu lahko zdi skoraj neverjeten. Ste vedeli ...

… da je prvi leteči avtomobil nastal že davnega leta 1934? Po načrtih, ki jih je izumitelj Frank Skroback izdelal že devet let poprej, je bilo zaradi širine ceste šest kril omejenih na nekaj več kot dva metra, kar pa menda ni zadostovalo za dejansko letenje. Se je pa Frank s tem ne najbolj praktičnim avtomobilom vozil po vsakdanjih opravkih.

… da je najhitrejša menjava avtomobilskega motorja trajala le 42 sekund? Poseg, ki v profesionalni mehanični delavnici traja veliko dlje, je petim britanskim marincem leta 1985 uspelo zmanjšati na neverjetno kratkih 42 sekund. Menjavo so opravili na fordu escortu, za rekord pa so neprestano trenirali kar dva tedna.

… da so kolone na naših cestah v primerjavi z brazilskim Sao Paolom prava malenkost? Tam se namreč vsak petek z enega konca mesta na drugega vije kar 180-kilometrska kolona, v njej pa so ljudje, ki za pot iz službe potrebujejo tudi do štiri ure. Rekordno gnečo so zabeležili na četrtek, tik pred veliki praznikom, ko se je dolžina zastojev poveča na neverjetnih 300 kilometrov.

Letalo

Prijava na e-obvestila tukaj
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna