GMT d.o.o. Trgovine z avtodeli


BP in Castrol sta nova partnerja Renault Sport Racing ekipe

BP in Castrol sta nova partnerja Renault Sport Racing ekipe

BP in Renault Sport Racing sta napovedala novo partnerstvo, v katerem se bo globalni naftni koncern BP naslednjih pet let pridružil nedavno prenovljeni Renault Sport Formula 1 ekipi v boju za naslov svetovnega prvaka. BP in Castrol, vodilni globalni znamki goriv in maziv, sta nova dobavitelja goriv in maziv ekipe Renault Sport za prvenstvo Formule 1, ki se začne marca meseca v Melbournu, Avstralija.

"Vrnitev BP in Castrola, blagovne znamke z izredno močno dediščino v motošportu, je zelo dobra novica in odpira nove priložnosti za našo ekipo. Zaveza BP poudarja stalno privlačnost Formule 1 v velikih multinacionalnih družbah. Zelo smo ponosni in motivirani, da imamo tehničnega partnerja in pokrovitelja tega kalibra, "je dejal Jérôme Stoll, predsednik Renault Sport Racing.

Tufan Erginbilgic, izvršni direktor BP Downstream, je povedal: "Razvoj vodilnih tehnologij goriv in maziv je ključna prednostna naloga za BP. To partnerstvo ustvarja zanimive priložnosti za ekipe v Renault in BP, da sodelujejo pri nadaljnjem tehnološkem razvoju najnaprednejših goriv in maziv v zelo konkurenčnem svetu Formule 1. "

"Z novimi aerodinamičnimi predpisi Formule 1 za sezono 2017, se bo vpliv moči motorja še povečal, zato bodo goriva in maziva igrala še večjo vlogo pri zmogljivosti vozil, kot ga imajo od uvedbe pravil o moči motorjev leta 2014, "je dejal Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing. "BP in Castrol ekipi sta zelo navdušeni nad novimi izzivi, ki jih sodelovanje s Formulo 1 ena ponuja in prepričani smo, da nam bo to pomagalo doseči naše ambicije našega novega vozila v letu 2017 in po njem."

BP in Castrol bosta del Renault Sport Formula 1 ekipe kot uradna dobavitelja goriva in maziv z blagovnimi znamkami BP Ultimate in Castrol EDGE. Zadnje sodelovanje obeh blagovnih znamk je bilo v sezoni 1997, ko je Williams Renault osvojil tako Formula 1 prvenstvo konstruktorjev in prvenstvo voznikov.

"Renault vizija, da postane najboljša ekipa v Formuli 1, je nekaj, na kar smo pri Castrolu in BPju zelo ponosni, da smo del tega projekta" je dejal Mandhir Singh, COO, BP Lubricants. "Vstop v ekipo v tem trenutku pomeni sodelovanje pri inovativnih rešitvah in biti del ustvarjanja novih zgodb o uspehu."

Prijava na e-obvestila
Vrsta kupca
* polja z zvezdico so obvezna